Follow:          

B&M is top of the class following Worksop school refurb

Pupils at Langold Dyscarr Community School, in Worksop, Nottinghamshire, are benefiting from fresh facilities following a recent fire, thanks to refurbishment works led by Notts-based B&M Installations.


B&M is top of the class following Worksop school refurb
Ask us about this post

Tags: Educational Interiors

Back to overview


Share:          


Tel: +44 (0)115 955 1733


The refurbishment has seen significant redesign and restructure to the school including demolition of existing walls to facilitate the new school layout as well as the full installation of walls, ceilings, skirting, doors, floor finishes and interior decoration. It also saw the assembly and removal of temporary accommodation at the site.

June Bellingham, business manager at Langold Dyscarr Community School, said: “We are so glad to be out of our temporary accommodation. The refurbishment has created a modern, bright environment that has been well received by staff, pupils and visitors. Sadly, the fire damaged two classrooms, a meeting room, the main school reception and all of our offices, but we have used this as an opportunity to remodel some of these areas so that the space better suits the school’s needs.

“I cannot praise B&M highly enough for the professionalism, dedication and commitment that they have demonstrated throughout this project. They caused very minimal disruption to the school and worked with patience, understanding and sensitivity, which helped us to get through this very difficult time and achieve an outcome of which we can all be extremely proud.”

Matt Hallam contracts manager at B&M Installations said: “Langold Dyscarr Community School has been a pleasure to work with. The refurbishment project has been challenging, but we are thrilled with the result and glad that teachers and pupils can take advantage of fresh new learning facilities, following their bad luck of a fire at the premises.”

The challenging project also required working closely with ecologists to ensure that protected bats occupying the roof were not affected by the construction works.

Matt continued: “For some of the project we were required to enter the pitched roof, which has been known to house protected bats. So, we ensured disturbance was minimal, including low noise levels and low lighting.”